Digital informationstavla skola​

Digital informationstavla skola

En digital informationstavla i en skola kan tjäna flera olika syften. Den kan användas för att hålla elever, lärare och föräldrar informerade om vad som pågår i skolan, och kan innehålla information om kommande evenemang, klubbmöten, sportevenemang och annat som är relevant för skolgemenskapen.

Den digitala informationstavlan kan också fungera som en plattform för att dela utmärkelser och prestationer, eller för att lyfta fram intressanta projekt som elever arbetar på. Det kan också vara ett bra sätt att hålla skolgemenskapen uppdaterad om eventuella ändringar i scheman, som tidiga skoldagar, lediga dagar eller ändrade lunchmenyer.

För att skapa en effektiv digital informationstavla i skolan, bör du överväga följande:

 1. Håll innehållet uppdaterat: Information som är utdaterad är inte användbar. Se till att innehållet är aktuellt och relevant.

 2. Var visuell: Använd bilder och videor för att göra innehållet mer engagerande och lättare att förstå.

 3. Gör det lätt att läsa: Använd tydliga teckensnitt och färger för att göra innehållet lätt att se och läsa.

 4. Var interaktiv: Om möjligt, gör informationstavlan interaktiv. Detta kan innebära att elever, lärare och föräldrar kan scanna QR-koder för att få mer information om ett visst ämne.

 5. Använd det för att främja skolgemenskapen: Använd informationstavlan för att lyfta fram elevers prestationer, dela framgångshistorier och uppmuntra positivt beteende.

Den digitala informationstavlan är ett kraftfullt verktyg för kommunikation inom skolan och kan bidra till att stärka skolgemenskapen.

Integrationer med skolsystem

Notiz är en banbrytande leverantör av digitala informationstavlor för skolor. Framåtblickande teknik integrerar smidigt med flera olika skolsystem på marknaden, vilket ger en automatisk visning av information som är mest relevant.

Med integrationer kan Notiz-tavlorna presentera scheman på skärmen så att elever och lärare alltid är uppdaterade med de senaste ändringarna. Ingen behöver längre oroa sig för att missa ett ändrat klassrum eller en oplanerad dubbelbokning – informationen finns tydligt och direkt tillgänglig.

En annan fördel med Notiz digitala informationstavlor är förmågan att visa den aktuella matlistan. Detta innebär att alla på skolan kan få en överblick över veckans måltider och planera därefter. Allergiinformation och andra viktiga detaljer kan också lätt läggas till, vilket bidrar till en mer inkluderande matupplevelse för alla elever.

Utöver scheman och matlistor kan Notiz-tavlorna också automatiskt visa andra uppdateringar. Om skolan planerar ett speciellt evenemang, ändrar tider eller vill dela viktig information, kan detta snabbt och effektivt kommuniceras via informationstavlorna.

Notiz digitala informationstavlor är verkligen en lösning för det moderna skolsamhället. Med sina automatiserade uppdateringar och förmågan att integrera med flera skolsystem, bidrar de till en smidig och effektiv kommunikation inom skolan.

Magnus Thulin

Produktchef
Är ni intresserade av att komma igång med informationsskärmar? Jag har lång erfarenhet av informationsskärmar i fastigheter, på kontor eller i offentliga miljöer och svarar gärna på era frågor.
Det är mer än bara en skärm - det är en genomtänkt säker produkt som är enkel att underhålla!
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
2022-09-09
En utomordentlig proffsig verksamhet och företag med utmärkt kundfokus. Söker ni som företag tjänster inom proptech är det onödigt att söka vidare, Notiz är er partner inom digitala informationsskärmar!
James Barber
James Barber
2022-06-21
Proffsiga personer bakom bolaget som levererar lösningar som genererar högt värde dör sina kunder
Kid Hammarstrand
Kid Hammarstrand
2022-06-17
Kan varmt rekommendera Notiz, här lämnas inget åt slumpen
Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
2022-06-17
Notiz är ett riktigt smart företag, deras skärmar sparar mycket pappersarbete och all information går att uppdatera i realtid!
Pia-Karin Åkesson
Pia-Karin Åkesson
2022-06-09
Kan verkligen rekommendera Notiz digitala informationsskärmar de erbjuder snabb, effektiv service och prisvärda lösningar - rekommenderas!
Anncharlotte Bjurbäck
Anncharlotte Bjurbäck
2022-06-09
Notis är lev som hjälper till att hitta rätt informationskanal i er fastighet.
Joakim Freij
Joakim Freij
2022-06-03

Exempel på var man kan sätta en digital informationstavla i en skola

Digitala informationstavlor kan placeras på flera strategiska platser inom en skola för att maximera dess effektivitet och synlighet. Här är några exempel:

 1. Receptionen eller foajén: Denna plats är ofta den första platsen elever, personal och besökare ser när de kommer in i skolan. En informationstavla här kan ge aktuell information och hjälpa till att välkomna besökare.

 2. Korridorer: Placera informationstavlor längs huvudkorridorerna kan vara ett bra sätt att säkerställa att de ses av så många elever och personal som möjligt under dagen.

 3. Matplats eller cafeteria: Eftersom alla elever besöker dessa områden minst en gång om dagen, kan de vara bra platser för informationstavlor.

 4. Biblioteket: Ett perfekt ställe att dela utbildningsrelaterad information och uppdateringar om bibliotekets resurser och evenemang.

 5. Lärarrummet: Det kan vara en bra idé att ha en informationstavla i lärarrummet för att hålla lärarna uppdaterade om ändringar i schemat, skolevenemang, möten och andra viktiga meddelanden.

 6. Klassrum: Speciellt i större skolor kan det vara användbart att ha informationstavlor i varje klassrum för att dela klasspecifik information.

Platsen för en digital informationstavla bör väljas med tanke på vem som är målgruppen för den informationen och när och var de mest sannolikt kommer att se den.