När det gäller att visa produktionsdata för solceller och vätgas på en informationsskärm är det viktigt att presentera informationen på ett tydligt och enkelt sätt. I följande text kommer vi att ge en översikt över hur sådan information kan organiseras och presenteras.
Skärmen bör först visa en översikt över totala produktionsvolymerna. Detta kan inkludera den totala energin som producerats från solceller och vätgas under det senaste dygnet, veckan, månaden eller året, beroende på vilken tidshorisont som är mest relevant.
Diagram och grafer kan användas för att tydliggöra förändringar i produktionsnivåerna över tid. Till exempel kan linjediagram användas för att illustrera trenden för solcell och vätgasproduktion över tid. Stapeldiagram kan också användas för att jämföra produktionsnivåer under olika tidsperioder eller mellan olika produktionsanläggningar.
Om möjligt bör skärmen visa realtidsdata om nuvarande produktionsnivåer. Detta kan visa hur mycket energi som genereras just nu och kan bidra till att ge en ögonblicksbild av produktionskapaciteten.
Skärmen kan också inkludera information om hur mycket koldioxid som har sparats genom att använda solceller och vätgas jämfört med konventionella energikällor. Detta kan hjälpa till att understryka de miljömässiga fördelarna med dessa energikällor.
Slutligen, om tillräcklig data är tillgänglig, kan skärmen även visa prognoser för framtida produktionsnivåer baserat på aktuella trender och väderprognoser.
Genom att visa denna information på en lättförståelig och tillgänglig sätt, kan informationsskärmen hjälpa besökare, medarbetare och andra intressenter att förstå vikten av solceller och vätgasproduktion och deras inverkan på vår energiförsörjning och miljö.
På vårt kontor har vi ett demorum som där skärmar är installerade med statistik om produktion av el från solceller och från vätgas. Statistiken kommer från Svensk Solenergi och Vätgasbloggen.