Smarta fastigheter

Smarta fastigheter

Smarta fastigheter är fastigheter som använder teknik och digitala lösningar för att förbättra effektiviteten och kvaliteten på fastigheten. Smarta fastigheter kan till exempel använda sensorer för att mäta och övervaka olika parametrar i fastigheten, som temperatur, fuktighet och luftkvalitet. De kan också använda teknik för att styra olika funktioner i fastigheten, som belysning och värme, och för att samla in och analysera data om fastigheten, till exempel för att optimera energiförbrukningen eller att hitta orsaker till eventuella problem.

Smarta fastigheter kan också använda teknik för att erbjuda tjänster till boende eller användare, till exempel genom att erbjuda digitala lösningar för att boka gemensamma utrymmen eller för att få tillgång till olika tjänster. Smarta fastigheter kan också använda teknik för att underlätta för fastighetsföretag att hantera och förvalta fastigheten, till exempel genom att använda programvara för att hålla koll på fastighetsinventarier, underhåll och reparationer.

Smarta fastigheter är en del av det som kallas proptech, eller property technology, som handlar om teknik och digitala lösningar för fastighetsbranschen. Proptech har blivit allt vanligare de senaste åren, och det finns många olika företag och start-ups som erbjuder proptech-lösningar.

Mer om smarta fastigheter

  • Smarta fastigheter använder teknik och digitala lösningar för att automatisera olika processer och funktioner i fastigheten, med syfte att öka effektiviteten och kvaliteten på fastigheten. Detta kan till exempel innebära att använda sensorer för att mäta och övervaka olika parametrar i fastigheten, som temperatur, fuktighet och luftkvalitet, och att använda teknik för att styra olika funktioner i fastigheten, som belysning och värme.
  • Använda teknik för att samla in och analysera data om fastigheten, till exempel för att optimera energiförbrukningen eller att hitta orsaker till eventuella problem. Detta kan hjälpa till att göra fastigheten mer hållbar och att minska kostnaderna för fastigheten.
  • Teknik för att erbjuda tjänster till boende eller användare, till exempel genom att erbjuda digitala lösningar för att boka gemensamma utrymmen eller för att få tillgång till olika tjänster. Smarta fastigheter kan också använda teknik för att underlätta för fastighetsföretag att hantera och förvalta fastigheten, till exempel genom att använda programvara för att hålla koll.

Det är mer än bara en skärm - det är en genomtänkt säker produkt som är enkel att underhålla!
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
2022-09-09
En utomordentlig proffsig verksamhet och företag med utmärkt kundfokus. Söker ni som företag tjänster inom proptech är det onödigt att söka vidare, Notiz är er partner inom digitala informationsskärmar!
James Barber
James Barber
2022-06-21
Proffsiga personer bakom bolaget som levererar lösningar som genererar högt värde dör sina kunder
Kid Hammarstrand
Kid Hammarstrand
2022-06-17
Kan varmt rekommendera Notiz, här lämnas inget åt slumpen
Fredrik Andersson
Fredrik Andersson
2022-06-17
Notiz är ett riktigt smart företag, deras skärmar sparar mycket pappersarbete och all information går att uppdatera i realtid!
Pia-Karin Åkesson
Pia-Karin Åkesson
2022-06-09
Kan verkligen rekommendera Notiz digitala informationsskärmar de erbjuder snabb, effektiv service och prisvärda lösningar - rekommenderas!
Anncharlotte Bjurbäck
Anncharlotte Bjurbäck
2022-06-09
Notis är lev som hjälper till att hitta rätt informationskanal i er fastighet.
Joakim Freij
Joakim Freij
2022-06-03
Digital informationstavla, guide och exempel

Digital informationstavla för säkerställd informationsspridning i realtid

Digital informationstavla för säkerställd informationsspridning i realtid Världen förändras snabbt och kraven på information som uppdateras i realtid ökar. Notiz löser detta med digitala informationstavlor. …

Läs mer →
Digitala trapphustavlor

Digitala trapphustavlor sparar tid

Digitala trapphustavlor sparar tid Att ständigt förse sina hyresgäster eller kunder med aktuell och relevant information är en utmaning för många fastighetsägare. Det innebär ofta …

Läs mer →
Informationsskärmar och digitala trapphustavlor

Digitala informationsskärmar

Digitala informationsskärmar Vi på Notiz utvecklar, producerar och marknadsför digitala informationsskärmar för fastigheter och företag. Med digitala informationsskärmar kan du som fastighetsägare spara både tid …

Läs mer →